Cu toate că din ce în ce mai multă lume se pricepe la tehnologie, puţine persoane ştiu cum să-şi încarce telefoanele mobile pentru ca acumulatorii acestora să aibă o autonomie cât mai îndelungată. Iată mai jos câteva sfaturi utile, prezentate de lifehacker.com.
Înlocuirea acumulatorilor vechi pe bază de nichel cu cei moderni, de tip litiu-ion, a produs multă confuzie în rândul posesorilor de telefoane mobile şi de laptop-uri. Încărcarea incorectă a acestora le reduce durata de viaţă, avertizează specialiştii în tehnologie, care vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi:
Nu lăsaţi gadget-urile să se descarce de tot. Bateriile de tip litiu-ion rezistă cel mai bine când le lăsaţi să se descarce un pic, iar apoi le încărcaţi din nou, însă nu până la capăt (vezi punctul de mai jos). Este recomandat să vă reîncărcaţi telefoanele şi laptopuriel când bateriile ajung la 40-50%. În felul ăsta, ele vor rezista mai bine trecerii timpului.
Nu le încărcaţi până la 100%. Bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate complet, aşa că intervalul 40-80% este cel pe care îl recomandă experţii. În cazul în care le încărcaţi totuşi până la 100%, nu lăsaţi gadget-urile în priză după acest punct.
Descărcaţi bateriile complet o dată pe lună. Deşi sfatul acesta pare să contrazică punctul numărul unu, lucrurile nu stau deloc aşa. Majoritatea bateriilor actuale le indică posesorilor de smarphone-uri şi laptopuri cât timp mai au până să se descarce, iar această funcţie îşi poate pierde din precizie după o oarecare perioadă.
Nu lăsaţi gadget-urile să se încingă prea tare. Căldura excesivă nu dăunează doar procesoarelor, ci şi bateriilor. Se recomand astfel folosirea unor stand-uri de laptop, cu ventilaţie integrată. În ceea ce priveşte telefoanele, ţineţi cont de faptul că majoritatea huselor le fac să se încălzească mai repede. Dacă aveţi un telefon care suportă multitasking, aveţi grijă să închideţi aplicaţiile pe care nu le folosiţi la un moment dat.
0 comentarii: