Un glob mare intr-un blog mic !!!

joi, 5 ianuarie 2012

Geniul Stephen Hawking caută asistent. Poţi aplica online IATĂ CONDIŢIILE ŞI SALARIUL

Stefan | 20:03 |

Unul dintre cei mai mari fizicieni ai lumii, omul care a spus că nu a fost nevoie de un Dumnezeu pentru a crea lumea, angajează un asistent personal. Postul va fi disponibil în cursul anului 2012.
Stephen Hawking suferă de un handicap care îl împiedică să se deplaseze şi să vorbească. El comunică cu ajutorul unui aparat gândit şi dezvoltat de un prieten al fizicianului.

Jobul de asistent nu implică mari cunoştinţe de fizică. Nu este un post-doc sau ceva de genul acesta. Scopul principal este de a-l ajuta pe profesorul Hawking în situaţiile în care, din cauza dizabilităţii sale, are unele dificultăţi.

Candidatul trebuie să îndeplinească câteva condiţii. Iată câteva dintre ele:

- disponibilitate de a lucra 3 luni pe an peste hotare (în afara Marii Britanii)

- să fie capabil să lucreze sub presiune

- cunoştinţe de IT şi electronică

- abilitate de a susţine un discurs

Candidatul ales se va ocupa de călătoriile interne şi internaţionale ale lui Stephen Hawking, va trebui să îl reprezinte pe profesor în faţa presei, să updateze siteul lui Hawking şi să răspundă întrebărilor publicului. De asemenea, va avea grijă de scaunul rulant şi maşina specială în care se deplasează profesorul.
Salariul va fi de 25.000 de lire (30.000 de euro) pe an. Mai multe detalii despre job pot fi găsite AICI.

Despre Stephen Hawking


Deşi atins de scleroză laterală amiotrofică, aproape paralizat, Stephen Hawking este unul dintre cei mai populari oameni de ştiinţă ai lumii.

Pentru a comunica, un prieten i-a creat lui Hawking (68 de ani) un aparat special, compus dintr-un computer şi un sintetizator vocal. Computerul poate fi controlat cu mici mişcări ale capului şi globilor oculari. Acest aparat îl ajută pe savant să îşi expună teoriile, dar cu o viteză foarte mică: 15 cuvinte pe minut.

Principalele domenii de cercetare ale lui Stephen Hawking sunt cosmologia teoretică, relativitatea generală şi mecanica cuantică.

Dintre cărţile celebre ale savantului britanic pot fi amintite "Scurtă istorie a timpului", "Visul lui Einstein şi alte eseuri", "Universul într-o coajă de nucă", "O mai scurtă istorie a timpului", "George şi cheia secretă a Universului", "George şi vânătoarea de comori în Cosmos". Ultimele două sunt cărţi SF pentru copii.

2 comentarii: