Un glob mare intr-un blog mic !!!

marți, 27 decembrie 2011

DESCOPERIRE ULUITOARE: Draco, proteina care distruge Ebola, virozele, gripele şi SIDA

Stefan | 18:27 | |

Răcelile, virozele, gripele, hepatitele, SIDA, Ebola şi toate celelalte maladii provocate de viruşi ar putea deveni istorie.

Todd Rider, un biolog şi inginer britanic, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a făcut o descoperire epocală: un medicament-panaceu numit Draco, care şi-a dovedit în laborator eficienţa cu toate cele 15 tipuri de viruşi (incluzându-i pe cei care provoacă maladiile enumerate mai sus) ce au infectat şoareci şi ţesuturi umane, informează BBC.

Draco este, de fapt, o combinaţie de două proteine: una detectează „poarta” prin care virusul intră în celulă, iar cealaltă acţionează ca o bombă cu ceas, distrugând celula infectată.

2 comentarii:

  1. asta da descoperire :):):):) Nobelul ii e asigurat

    RăspundețiȘtergere
  2. Speram sa fie asa da nustiu cred ca sunt multe descoperiri care ar trebui sa ee premiul Nobel insa el este oferit la cea mai mare descoperire din medicina da sint descoperiri mai mari decit asta :D cum ar fi tbletele care nu ar dauna sanatati si ar repara doar celeula afectata tableta asta ii cu nucleu si mai multe :D ca am citito informatia asta de nustiu unde

    RăspundețiȘtergere