Un glob mare intr-un blog mic !!!

miercuri, 7 decembrie 2011

MICROBII POT TRAI PE MARTE

Stefan | 17:44 |


In cadrul unui experiment de simuare a atmosferei martiene, s-a dovedit ca exista microbi care pot trai in aceste conditii, transmite BBC.

Utilizand o incinta speciala, numita Camera Andromeda, Timothy Kral, de la Universitatea din Arkansas, a reprodus conditiile atmosferice de pe Marte. Ulterior, a introdus aici culturi care traiesc pe Pamant.

Este vorba despre niste microorganisme numite metanogene, deoarece, pentru respiratie, se multumesc cu metan, fara a avea nevoie de oxigen. Acestea s-au descurcat bine in atmosfera martiana reprodusa in laborator, cercetatorii fiind interesati sa vada cum se dezvolta pe termen lung.

Oricum, prima concluzie care poate fi trasa de pe acum este aceea ca planeta vecina poate gazdui viata. Astfel, teoriile conform carora pe Marte a existat viata cel putin in forme incipiente sunt acum privite intr-o alta lumina.

De asemenea, aceasta descoperire da un nou impuls cecetarilor teoretice cu privire la posibilitatea de terraformare a planetei vecine, adica la transformarea ei intr-o planeta similara Terrei. (Sursa BBC)

2 comentarii:

  1. am auzit de multe locuri din Univers in care ar putea fi viata, cum ar fi satelitul lui Saturn, Titan; sau satelitul lui Jupiter, Europa; dar n-am auzit inca ca intr-un alt loc decit pe Pamint sa poata trai vietuitoare de la noi in conditii naturale.. E UIMITOR!!!!!!! :):):)

    RăspundețiȘtergere
  2. ap microbii se alimenteaza cu gaz metan ei si oricum e uimitor sa traieasca ceva pe o alta planeta adika pe luna :)))

    RăspundețiȘtergere