Un glob mare intr-un blog mic !!!

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Un alt dezastru spatial rusesc. Un satelit militar s-a prabusit imediat dupa lansare

Stefan | 12:56 |

Satelitul rusesc de comunicatii militare si civile Meridian s-a prabusit in Siberia, vineri, dupa o lansare esuata cu ajutorul unei rachete Soyuz, au anuntat agentiile de presa din Rusia.

"Potrivit primelor informatii disponibile, o defectiune s-a produs la nivelul celui de-al treilea modul al rachetei. Cunoscand acest lucru, putem spune ca satelitul a cazut pe teritoriul Siberiei", a declarat pentru agentia Interfax o sursa din industria spatiala ruseasca.

Agentia de presa Ria Novosti, care citeaza o sursa militara, a precizat faptul ca satelitul a cazut in regiunea Tiumen din Siberia occidentala, in apropiere de orasul Tobolsk. Nu se cunosc informatii despre producerea unor pagube materiale sau existenta unor eventuale victime.

Agentia spatiala Roskosmos si ministerul Apararii din Rusia, contactate de AFP, nu au dorit sa comenteze acest incident.
Rusia a lansat, vineri, acest satelit, la bordul unei rachete Soyuz, de pe cosmodromul militar Plesetsk, aflat la o distanta de 800 de kilometri de Moscova.

Satelitul Meridian urma sa fie folosit atat in scopuri militare, cat si civile, mai ales pentru a asigura comunicarea dintre navele, avioanele si infrastructurile terestre din zona Arcticii.

0 comentarii:

Arată emoticoane