Un glob mare intr-un blog mic !!!

sâmbătă, 24 decembrie 2011

NASA si Agentia Spatiala Europeana, solicitate sa explice misterul unei sfere metalice cazute din cer in Namibia

Stefan | 15:15 | |

O sfera metalica misterioasa a cazut din cer intr-o regiune izolata din Namibia, determinand autoritatile locale sa contacteze NASA si Agentia Spatiala Europeana, pentru a incerca sa desluseasca provenienta obiectului, transmite AFP. Martorii sustin ca, cu cateva zile inainte de aparitia obiectului, au auzit cateva "mici explozii" in zona.


Obiectul de metal are o circumferinta de 1.1 metri, un diametru de 35 de centimetri si cantareste circa sase kilograme.

Sfera metalica a fost descoperita in apropierea unui sat, in nordul tarii, la circa 750 de kilometri de capitala namibiana Windhoek, a declarat un oficial din politie, Paul Ludik.

Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile locale, obiectul are o suprafata aspra si pare sa fie alcatuit din "doua jumatati sudate impreuna".

Sfera este "realizata dintr-un aliaj de metal cunoscut omului".

Obiectul a fost descoperit la circa 18 metri de locul in care a aterizat, o groapa adanca de circa 30 de centimetri si lata de 3 metri.

Autoritatile au precizat ca sfera a fost gasita la mijlocul lunii noiembrie, dar au efectuat mai multe teste inainte de a anunta public descoperirea.

Un inspector general adjunct din politia namibiana, Vilho Hifindaka, a afirmat ca sfera nu prezinta niciun pericol: "Nu este un obiect exploziv, ci mai degraba gol, insa a trebuit sa-l analizam mai intai".

AFP mentioneaza o declaratie a autoritatilor care au afirmat ca astfel de obiecte au cazut, in ultimii 20 de ani, in sudul Africii, Australia si America Latina.

2 comentarii: