Un glob mare intr-un blog mic !!!

luni, 2 ianuarie 2012

Ce impact are viaţa sexuală asupra sănătăţii bărbaţilor

Stefan | 12:57 |


O cercetare recentă arată că 28% dintre femei şi 36% bărbaţi consideră că în ultimele 4 săptămâni nu au avut parte de un număr satisfăcător de raporturi sexuale
Cercetarea, realizată pe un eşantion de 1.893 bărbaţi şi a 1.887 femei, mai arată că există o strânsă legătură între fermitatea erecţiei şi satisfacţia sexuală. Bărbaţii cu o viaţă sexuală satisfăcătoare au declarat că relaţiile intime au un impact pozitiv asupra calităţii vieţii şi a stării lor de sănătate, făcăndu-i să se simtă, totodată, iubiţi şi apreciaţi.
Studiul arată că 42% dintre bărbaţi şi 36% dintre femei se declară mulţumiţi de viaţa lor sexuală, în timp ce 58% dintre aceştia şi 64% dintre reprezentantele sexului feminin nu sunt pe deplin mulţumiţi de viaţa lor intimă. De asemenea, o treime dintre bărbaţi nu sunt mulţimiţi de fermitatea erecţiei lor.
59% dintre bărbaţi consideră sexul ca fiind benefic pentru sănătate

Datele sondajului mai arată că 40% dintre bărbaţii care sunt "foarte sau complet satisfăcuţi" cu viaţa lor sexuală se declară fericiţi, în timp ce doar 12% dintre bărbaţii care nu sunt satisfăcuţi sau sunt parţial mulţumiţi de viaţa lor sexuală s-au declarat fericiţi. În plus, 40% dintre bărbaţii care au o fermitate optimă a erecţiei consideră că sexul are un impact pozitiv asupra sănătăţii, în timp ce doar 26% dintre cei care nu au raportat erecţii ferme consideră acelaşi lucru.
Mai mult, 54% dintre bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei au declarat că sexul este benefic pentu sănătatea lor, în timp ce doar 40% dintre bărbaţii care au raportat erecţii sub optime împărtăşesc aceeaşi convingere.
Rezultatele cercetării mai arată că dintre bărbaţii satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală, 59% consideră că partidele de amor au un impact pozitiv asupra sănătăţii lor. La polul opus se află bărbaţii care s-au declarat "oarecum/deloc satisfăcuţi" cu viaţa lor sexuală cae au răspuns în proporţi de 43% că sexul este benefic pentru sănătate.
Studiul mai arată că 42% dintre bărbaţii "complet/foarte satisfăcuţi" cu viaţa lor sexuală descriu starea lor de sănătate ca fiind "excelentă sau foarte bună" în comparaţie cu doar 15% dintre bărbaţii care s-au declarat "oarecum/deloc satisfăcuţi" cu viaţa lor sexuală.
O viaţă sexuală împlinită înseamnă o familie fericită
Viaţa de familie reprezintă o prioritate atât pentru 73% dintre bărbaţi şi 82% dintre femei. De asemenea, 62% dintre bărbaţii care s-au declarat "complet" sau "foarte satisfăcuţi" în legătură cu fermitatea erecţiei sunt semnificativ mai satisfăcuţi de viaţa de familie, spre deosebire de 26% dintre cei care nu sunt mulţumiţi de relaţiile intime. Cifrele mai arată că 76% dintre bărbaţii s-au declarat satisfăcuţi de viaţa lor sexuală declară, în timp ce 19% dintre bărbaţii au spus că sunt "oarecum" sau "deloc" satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală.
38% dintre bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei afirmă că sexul îi face să se simtă iubiţi şi apreciaţi comparativ cu un număr semnificativ mai mic de bărbaţi (25%) care au raportat erecţii nesatisfăcătoare. Printre bărbaţii care sunt "complet/foare satisfăcuţi" cu viaţa sexuală în cadrul unei relaţii bazate pe dragoste, 47% afirmă că sexul îi face să se simtă iubiţi şi apreciaţi, comparativ cu doar 21% dintre bărbaţii care sunt "deloc" sau "oarecum satisfăcuţi" cu viaţa sexuală în cadrul unei relaţii bazate pe dragoste.
Sexul creşte nivelul anticorpilor din organism şi previne depresia
● Sexul ţine răceala la distanţă. Potrivit specialiştilor, partidele de amor sunt remediul natural pentru răceală, deoarece acesta creşte nivelul anticorpilor din organism. Pentru a avea un sistem imunitar de invidiat este indicat să faci sex cel puţin de două ori pe săptămână.
● Sexul - antidot împotriva stresului. O viaţă sexuală activă scade riscul apariţiei depresiilor şi ţine stresul la distanţă. Potrivit cercetătorilor, după o partidă de amor, organismului este relaxat. O viaţă sexuală împlinită îmbunătăţeste implicit şi starea de spirit. În timpul actului sexual se reglează tensiunea arterială şi se reduc hormonii de stres. Mai mult, în timpul actului sexual este eliberat un hormon care creează un echilibru emoţional şi un sentiment de relaxare totală.
● Partidele de amor previn bolile de inimă. În timpul sexului respiraţia se intensifică iar pulsul creşte de la 70 de bătăi pe minut la 150 sau chiar mai mult. Astfel, relaţiile intime sunt un antrenament excelent pentru funcţiile cardiace. Cercetătorii au subliniat faptul că sexul de cel puţin trei ori pe săptămână reduce riscul de infarct la jumătate.
● Sexul prelungeşte viaţa. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină din Marea Britanie arată că persoanele care fac sex o dată pe lună îşi scurtează viaţa cu aproximativ 10 ani, comparativ cu persoanele care fac sex cel puţin o dată pe săptămână.

0 comentarii:

Arată emoticoane