Un glob mare intr-un blog mic !!!

luni, 30 ianuarie 2012

Fabuloasa poveste a bilelor care AU PICAT DIN CER. Explicaţia este aproape INCREDIBILĂ

Stefan | 20:27 | | |

Un britanic a rămas uimit după ce a văzut cum în grădina sa cad biluţe sferice, de culoare albastră.


Steve Hornsby, din Bournemouth, staţiune de pe coasta sudică a Marii Britanii, a spus că a descoperit în grădină o duzină de bile sferice albastre, fiecare având un diametru de circa trei centimetri, scrie BBC. 

"Era dificil să le iei în mână, aşa că am luat o lingură şi le-am pus într-un borcan", a spus Hornsby. Biroul Meteo, consultat de BBC, a spus că aceste obiecte "nu sunt de provenienţă meteorologică".

"Cerul a căpătat deodată o culoare galbenă, dar un galben întunecat. Mă îndreptam spre garaj când, brusc, a început să cadă grindină. Şi, deodată, am văzut ceva în iarbă", a descris britanicul. Apoi, căutând prin grădină, a găsit şi alte bile albastre. 

"Au un înveliş exterior şi un conţinut interior vâscos. Nu au miros, nu se lipesc şi nu se dizolvă". Cât timp a încercat să afle ce sunt, bărbatul a ţinut bilele misterioase în frigider. 

Josie Pegg, cercetător la Universitatea Bournemouth, are însă o presupunere. Pegg crede că bilele descoperit de britanic sunt "ouă ale unor nevertebrate marine". 

"Acestea au mai apărut în astfel de evenimente. Credeam că este timpuriu să vorbim despre depunerea icrelor peştilor şi a ouălor acestor nevertebrate, dar se pare că am avut o iarnă prea blândă. Aceste ouă pot ajunge relativ uşor pe labele păsărilor. Iar, dacă o pasăre sau mai multe au fost surprinse de furtună, cred că asta este cauza". 

Exemple de nevertebrate marine sunt creveţii şi crabii. Aceste două specii se înmulţesc prin ouă.

0 comentarii:

Arată emoticoane