Un glob mare intr-un blog mic !!!

luni, 30 ianuarie 2012

Scrisori INEDITE trimise de EINSTEIN unei organizaţii ANTI-NAZISTE FOTO

Stefan | 17:20 | |


Trei scrisori adresate de celebrul fizician şi teoretician german Albert Einstein unei organizaţii anti-naziste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial vor fi scoase la licitaţie, pe 31 ianuarie, la Los Angeles, au declarat reprezentanţi ai casei Nate D. Sanders.


<<,,Albert Einstein a fost distins cu premiul Nobel în 1921''>>
<<,,Creierul lui Albert Einstein, expus la un muzeu din Philadelphia''>>
<<,,Albert Einstein a vorbit abia la vârsta de trei ani''>>

<<In stinga sint Scrisorile lui Einstein.

Albert Einstein (1879 - 1955) a trimis respectivele scrisori pe adresa lui August Hamelberg, membru al asociaţiei americano-germane "Prietenii Adevărului", cu sediul în Cincinnati (Ohio).



În scrisorile datate 1934, 1935 şi 1939, care vor fi scoase la licitaţie marţi, Einstein face elogiul luptei de propagandă anti-nazistă.


"Munca dumneavoastră este cu atât mai onorabilă cu cât necesită nu doar investiţii financiare, ci şi curaj şi încredere", a scris fizicianul.


Albert Einstein a publicat, în 1905, teoria relativităţii restrânse, completată în 1915 cu teoria relativităţii generalizate, în care a afirmat că timpul accelerează sau încetineşte în funcţie de viteza de deplasare a unui obiect în spaţiu, relativ la poziţia unui alt obiect.


 Teoria relativităţii a lui Einstein se află la originea a numeroase romane science-fiction, care pun accentul pe distorsiunea timpului şi a spaţiului.



,,Nou descoperita viteza mai mare ca a luminii a neutrinilor face sa dispara legea Cauza e intotdeauna inaintea efectului, pe care a pastrat-o si Einstein in teoria lui.''

,,Albert Einstein şi soţia.''

Teoria relativităţii a lui Einstein ar putea fi greşită, potrivit   ,,CERN''

,,CERN'' este un acronim folosit pentru a desemna Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare. Acronimul s-a păstrat de la vechea denumire în limba franceză, și anume Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, pronunțat [sɝn] ori[sɛʀn]. Acesta este cel mai mare laborator de cercetare a particulelor elementare din lume, situat în suburbia nord-vestică a Genevei, chiar pe granița dintre Elveția și Franța.
Funcția primară a complexului CERN este de a furniza acceleratoare de particule elementare și alte tipuri de infra-structuri necesarefizicii particulelor de energii înalte. La CERN au fost realizate numeroase experimente de diferite tipuri, implicând colaborarea internațională.
Einstein cum cinta la vioara.

0 comentarii:

Arată emoticoane