Un glob mare intr-un blog mic !!!

joi, 12 ianuarie 2012

De necrezut: Poluarea produsă de om previne un DEZASTRU GLOBAL

Stefan | 15:46 |

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge, care au studiat variaţiile orbitei terestre şi caracteristicile climatului global, au calculat că următoarea eră glaciară ar trebui să înceapă în următorii 1.500 de ani.


Dar impactul emisiilor de dioxid de carbon face ca aceasta eră glaciară să nu aibă loc, au arătat oamenii de ştiinţă. Perioada dintre sfârşitul unei ere glaciare şi începutul alteia este de circa 11.000 de ani, durata fiind influenţată de un ciclu natural legat de orbita terestră.

Totuşi, precedenta eră glaciară a avut loc acum 11.600 de ani, iar întrebarea este de pe planeta nu şi-a urmat "obiceiul" şi în anii în care trăim. Se pare că răspunsul este tocmai existenţa omului. 

Studiile arată că era glaciară nu poate începe cât timp concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă depăşeşte valoarea  de 240 de părţi pe milion. În prezent, această concentraţie este de 390 de părţi pe milion, scrie The Telegraph, citând un studiu publicat în revista de specialistate Nature Geoscience. 

O altă cercetare arată că, chiar dacă am reduce imediat emisiile de dioxid de carbon, concentraţiile ar rămâne ridicate pentru cel puţin încă 1.000 de ani. 

"De acum 8.000 de ani, în timp ce civilizaţia umană era în floare, nivel de CO2 din atmosferă nu a mai scăzut, ci a început să crească. Acest nivel a crescut enorm odată cu revoluţia industrială", a spus dr. Luke Skinner, de la University College London. 

Potrivit fundaţiei "Global Warming Policy", studiul demostrează că emisiile de CO2 provocate de om previn un "dezastru global". Fundaţia citează un controversat studiu din 1999, care arată că omenirea ar trebui să caute să menţină ridicat nivelul gazelor de seră, pentru a conserva climatul global avantajos din prezent. 

Gazele de seră sunt însă tocmai inamicul numărul unu în lupta globală pentru un mediu mai curat, la care s-au angajat cele mai multe dintre statele lumii. Potrivit lui Skinner, studiul nu ar trebui interpretat astfel, iar lumea ar trebui să înţeleagă că supraîncălzirea planetei ar avea "consecinţe uriaşe".

2 comentarii:

  1. mda... dupa idee noi nu ar trebui sa existam.. =)))) misto..

    RăspundețiȘtergere
  2. ce ai in vedere ca o trecut timpul si trebuie sa fie eraq glaciara ?:D da iata ca existam si ii bine ca macar CO2 influenteaza si pozitiv :)

    RăspundețiȘtergere