Un glob mare intr-un blog mic !!!

duminică, 22 ianuarie 2012

Elixirul tinereţii fără bătrâneţe, descoperit în Siberia. O bacterie ar putea încetini îmbătrânirea

Stefan | 17:58 | | |

Un tip de bacterie recent descoperită în subsolul arctic îngheţat (permafrost) al Siberiei ar putea să posede capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire, a anunţat, marţi, Academia de ştiinţe rusă într-un comunicat.


Potrivit experimentelor realizate în laborator, aceste bacterii - Bacillius F - s-au dovedit capabile să oprească procesul de îmbătrânire în cazul şoarecilor cărora savanţii le-au injectat microorganismele.
Şoarecii testaţi au trăit mai mult timp, în comparaţie cu cei din grupul de control, au explicat reprezentanţii Academiei de ştiinţe ruse, care consideră că aceste rezultate sunt "impresionante".

Savanţii ruşi au precizat faptul că injecţiile cu bacterii au permis întărirea sistemelor de apărare naturală ale şoarecilor.
"În primul rând, studiul a vizat imunitatea şi activarea rapidă a ei", au precizat savanţii ruşi.
Testele au arătat că metabolismul şoarecilor testaţi a crescut cu 20-30%, iar bacteriile au contribuit la scăderea cazurilor de orbire asociată cu senilitatea, dar nu au împiedicat apariţia tumorilor.

Academia rusă nu a precizat numărul şoarecilor testaţi, dar a spus, totuşi, că acele experimente au fost realizate pe un număr suficient de mare de cobai pentru ca rezultatele să fie fiabile.
Savanţii ruşi au descoperit bacteria Bacillius F în Iacuţia, o republică din Siberia Orientală, unde temperaturile sunt deosebit de scăzute. Bacteria poate să se reproducă doar la temperatura de 5 grade Celsius.

"Ne-am gândit şi ne-am spus: întrucât bacteriile au fost descoperite în permafrost, unde erau bine conservate, ele deţin probabil nişte mecanisme care le permit să îşi conserve viabilitatea. Este exact ceea ce s-a întâmplat", a explicat Nadejda Mironova, de la Institutul de biochimie şi medicină fundamentală al Academiei de ştiinţe ruse.

0 comentarii:

Arată emoticoane