Un glob mare intr-un blog mic !!!

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Virusul HIV se transmite în medie doar o dată la 900 de partide de sex

Stefan | 12:24 | | |

Dacă 900 de persoane ar avea contacte sexuale neprotejate cu o persoană infectată cu virusul HIV, doar una singură dintre ele s-ar îmbolnăvi, arată un studiu realizat în Africa.




O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite virusul partenerului o dată la 900 de contacte sexuale neprotejate, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii americani în Africa.
Este vorba de o medie, atrag atenţia oamenii de ştiinţă. Numărul de acte sexuale necesare pentru a transmite virusul diferă în funcţie de cantitate de virus pe care o persoană o are în sânge.
Creşterea de zece ori a concentraţiei virusului în sânge determină o creştere de trei ori a posibilităţii de transmitere a virusului printr-un act sexual, scrie LiveScience.com.
Persoanele cu o concentraţie foarte ridicată a virusului în sânge (precum cele care l-au contractat de curând) pot transmite virusul o dată la zece contacte sexuale. "Media poate fi înşelătoare", atrage atenţia unul dintre participanţii la studiu.
Studiul le-a demonstrat cercetătorilor că cea mai bună metodă de a reduce răspândirea HIV este reducerea cantităţii de virus din sângele celor infectaţi, cu ajutorul medicamentelor retrovirale.

0 comentarii:

Arată emoticoane