Un glob mare intr-un blog mic !!!

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Astronomii au creat cea mai detaliată hartă 3D a Universului

Stefan | 13:11 |



Harta 3D a Universului cuprinde peste 43.000 de galaxii aflate la o distanţă de 380 milioane de ani-lumină de Pământ

Harta 3D a Universului cuprinde peste 43.000 de galaxii aflate la o distanţă de 380 milioane de ani-lumină de Pământ

 Astronomii britanici au făcut publică cea mai detaliată hartă 3D a Universului. Harta 2MRS (2MASS Redshift Survey) cuprinde distanţe de până la 380 de milioane de ani lumină şi a fost realizată în zece ani.                                                                                                                                         De zece ani au avut nevoie astronomii de la Universitatea din Portsmouth pentru a finaliza cea mai detaliată hartă a Universului. Studiul a cartografiat în detaliu zonele ascunse în spatele Căii Lactee şi va ajuta la o mai bună înţelegere a impactului acestora asupra restului Universului.
Karen Masters de la Universitatea din Portsmouth a prezentat harta într-o conferinţă de presă în cadrul celei de-a 218-a reuniuni a  Societăţii Americane Astronomice organizate la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) din Cambridge, Massachusetts.
Harta arată toate structurile vizibile de la aproximativ 380 milioane de ani-lumină, care includ mai mult de 43.000 de galaxii vecine.
"Cred că vorbeşte despre dorinţa noastră de a înţelege locul nostru în Univers", a declarat Karen Masters de la Universitatea din Portsmouth, în timpul conferinţei de presă.
"Nu aş fi fericită dacă nu am avea o hartă completă a Pământului", a adăugat cercetătorul britanic.
Întrucât Universul se extinde, măsurarea deplasării liniilor spectrului unui obiect şi, prin urmare, a vitezei sale, permite astronomilor să deducă distanţa sa, deoarece obiectele care sunt mai departe se mişcă mai repede, notează Fox News.
În plus, pentru a oferi o imagine mai completă a locului nostru în Univers, harta ar putea ajuta la rezolvarea misterului privind motivul pentru care Calea Lactee se mişcă aşa cum o face în relaţie cu restul Universului. Această mişcare - aproximativ 370 de mile pe secundă (600 km pe secundă) ar trebui să fie explicată prin intermediul atracţiei gravitaţionale a obiectelor cunoscute în apropierea galaxiei noastre.

0 comentarii:

Arată emoticoane