Un glob mare intr-un blog mic !!!

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Două planete de la 3.900 de ani lumină distanţă arată ce se va întâmpla când Soarele îşi va consuma combustibilul

Stefan | 19:34 |

Rămăşiţele a două planete găsite la o distanţă de 3.900 de ani lumină pot spune astronomilor modul cum se va petrece finalul sistemului nostru solar, în momentul când Soarele va devenit un gigant roşu şi se va extinde. Cele două planete sunt amplasate lângă o stea care a trecut de apogeul vieţii ei şi este în curs de stingere.

Numite KOI 55.01 şi KOI 55.02, planetele au dimensiuni de aproximativ 76 şi 87% din suprafaţa Pământului, dar oamenii de ştiinţă spun că ele erau mult mai mari. După ce steaua lor a început să îşi termine „combustibilul" planetele sunt „înghiţite" şi micşorate, anunţă AFP.
„Planetele sunt foarte apropiate de steaua lor. A fi la o asemenea distanţă, ele probabil au fost atrase adânc în plicul de gaz al Soarelui, dar au supravieţuit totuşi la temperaturi extreme", a spus Gilles Fontaine, profesor de astrofizică la Universitatea din Montreal.
La finalul vieţii Soarelui nostru, astrul s-ar putea extinde până în apropierea planetei Marte, după unele calcule. În aceste condiţii, spun oamenii de ştiinţă, o planetă de dimensiunea Pământului, care a petrecut miliarde de ani în acest mediu, se va evapora. Acest moment, când Soarele îşi va fi consumat tot combustibilul este aşteptat peste cinci miliarde de ani. 

2 comentarii:

  1. Cite amenintari de la astronautii astia :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  2. pur sisimplu spun ce se va intimpla pe viitor ei da noi atunci no sa fim cind o sa se consume tot combustibilul :D:D

    RăspundețiȘtergere